Kledingketen met eigen ogen

Gonny en Jitske reisden begin september af naar Turkije om met eigen ogen te zien hoe biologische katoen wordt geoogst en onze kleding wordt gemaakt.
Lees meer

De impact van je MUD Jeans

Jeans te goedkoop… Deze week maakte de ABNAmro de resultaten bekend van hun onderzoek naar de spijkerbroekketen en wat bleek: spijkerbroeken zijn bijna 33 euro te goedkoop omdat verborgen kosten zoals milieuschade en leefbare lonen niet betaald worden.
Lees meer

De garderobe voor een peertje

Ik ben een peer. Net als bij veel andere Nederlandse vrouwen zijn mijn heupen breder dan mijn schouders. Het heeft even geduurd, maar tegenwoordig ben ik tevreden met mijn figuur. Het is gewoon een kwestie van de juiste kleding uitzoeken. Die bijvoorbeeld de slanke taille accentueert.
Lees meer

Duurzaam Dilemma: gerecycled polyester

Bij de inkoop lopen we er vaak tegenaan; kopen we wel of geen artikelen waarin gerecycled polyester zit? Het is immers een goed verhaal, kleding gemaakt van plastic afval dat uit de oceaan is gehaald.
Lees meer

Stilstaan bij je kleding

In de Dutch Sustainable Fashion Week (5 tot 14 oktober 2018) staan wij in onze blog stil bij ‘waarom we het ook al weer doen’, het verkopen van eerlijke en milieuvriendelijke textiel. Voor ons staan de mensen die onze kleding maken op nummer 1, maar in dit artikel leggen we het accent eens op de milieu-kant van kleding.
Lees meer

Kijkje in de kast van....Els

Els komt regelmatig bij ons langs. Ze werkt als manager in financiële sector en zit vaak als enige vrouw bij vergaderingen. Soms wordt ze dan aangezien voor de secretaresse en ze vroeg zich af of dat aan haar kleding lag. Nu is de dresscode wel heel formeel in die wereld, maar ja, je hebt niet elke dag zin in een mantelpakje...
Lees meer

De voetafdruk van kleding

Deze maand doe ik mee aan de Footprint Challenge die in Hilversum wordt georganiseerd. In veertig dagen probeer ik mijn ecologische voetafdruk blijvend te verkleinen. In deze blog besteed ik eens aandacht aan de voetafdruk van kleding.
Lees meer

Moet je die prijs zien!

Twee vrouwen bekijken onze wintercollectie. Ik hoor ze zachtjes praten. Woorden als 'mooi' en 'zacht' komen voorbij, maar vervolgens ook 'Moet je die prijs zien!' In deze blog beschrijf ik waarom de prijzen in onze winkel zijn zoals ze zijn.
Lees meer

Basisgarderobe voor een appeltje

Goed, mijn kledingkast is uitgemest en ik heb wat goed ondergoed aangeschaft. Hoe nu verder? Op internet kun je veel vinden over de kledingstukken die in je basisgarderobe of ‘capsulegarderobe’ zouden moeten zitten. 
Lees meer
Klik om te accepteren

Wij maken gebruik van cookies om het winkelen in onze webshop te vergemakkelijken.