Bij Sus & So koop je met een gerust hart je kleding, bedlinnen of badtextiel. Bij de inkoop kiezen wij namelijk de meest duurzame producten, gemaakt onder eerlijke omstandigheden. We letten daarbij op onafhankelijke keurmerken, of het verhaal van een producent ‘klopt’ en we onderhouden langdurige relaties met onze merken.

Bij duurzaamheid spelen verschillende aspecten. Wij werken vanuit het principe: in ieder geval eerlijk gemaakt en bij voorkeur gerecycled of biologisch (met het GOTS keurmerk). Daarnaast spelen aspecten als levensduur, land van herkomst (Co2-uitstoot van het vervoer) en het gebruik van producten een rol bij onze beoordeling van duurzaamheid.

Bij duurzaamheid legt iedereen zijn eigen accent. Wij nodigen je uit om te bedenken wat voor jou belangrijk is en om vanuit die overtuiging je keuzes te maken. Om dat makkelijker te maken geven we bij onze producten zoveel mogelijk aan welke keurmerken ze hebben, waar ze vandaan komen en of ze vegan zijn.

In 2019 hebben wij Turkije (een van de landen waar de meeste van onze producten vandaan komen) bezocht om met eigen ogen te zien hoe de teelt van biologische katoen er uit ziet en twee naai-ateliers bezocht. Uit deze ateliers komt kleding van onze merken Albero en Leela Cotton, King Louie, Froy en Dind en Recolution.