Sus & So wil de wereld een beetje mooier maken: eerlijker en groener! Als iedereen bij zijn kledingkeuze nadenkt over de consequenties van zijn keuze, kunnen we samen één van de smerigste industrieën (na de olie-industrie is de mode het meest vervuilend) schoner maken.

Daarom verkopen wij eerlijke kleding, bedlinnen en badtextiel van gerecyclede of natuurlijke materialen. Bij de inkoop kiezen wij namelijk de meest duurzame producten. We letten daarbij op onafhankelijke keurmerken, of het verhaal van een producent ‘klopt’ en we onderhouden langdurige relaties met onze merken.

Bij duurzaamheid spelen verschillende aspecten. Wij werken vanuit het principe: in ieder geval eerlijk gemaakt en bij voorkeur gerecycled of biologisch (met het GOTS keurmerk). Daarnaast spelen aspecten als levensduur, land van herkomst (Co2-uitstoot van het vervoer) en het gebruik van producten een rol bij onze beoordeling van duurzaamheid.

Bij duurzaamheid legt iedereen zijn eigen accent. Wij nodigen je uit om te bedenken wat voor jou belangrijk is en om vanuit die overtuiging je keuzes te maken. Om dat makkelijker te maken geven we bij onze producten zoveel mogelijk aan welke keurmerken ze hebben, waar ze vandaan komen en of ze vegan zijn. En we durven je te vragen: heb je het echt nodig?