Blog

Meer weten?

Merken Er zijn 50 merken

 • Albero

  Albero is een klein familie bedrijf dat zeer nauw samen werkt met Leela Cotton. De dochter van de eigenaar van Leela Cotton is getrouwd met de eigenaar van Albero :-). Ze maken een betaalbare en hippe lijn ondergoed en basics. Alles GOTS gecertificeerd en geproduceerd in Turkije.

 • Armed Angels

  Armed Angels is een Duits merk dat eerlijke en biologische vrijetijdskleding produceert voor vrouwen en mannen. Het merk is vooral beroemd om z'n t-shirts met opvallende prints, maar heeft ook mooie basics die in iedere garderobe passen. Ze zijn zowel GOTS als Fairtrade gecertificeerd.

 • Artelusa

  Artelusa maakt mooie producten van kurk. De kurk komt uit Portugal en is een natuurlijk materiaal, duurzaam (er wordt geen boom voor gekapt), biologisch afbreekbaar en recyclebaar.

 • Barnhard Bodywear

  Barnhard Bodywear is comfortabel in alle opzichten. De nieuwe ondergoedcollectie wordt gemaakt van 100% ongebleekt katoen.

  0 producten

 • Bo Weevil

  Het Nederlandse bedrijf Bo Weevil is al jarenlang leverancier van biologische stoffen, handdoeken en tassen onder het merk Ecotton. De nettasjes worden in India gemaakt.

 • Cotonea

  Het Duitse Cotonea heeft biologische katoenen handdoeken in heel veel verschillende kleuren en daarnaast ook heerlijke badjassen voor hem en haar.

 • Dopper

  De Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor heeft de Dopper het ideale flesje voor kraanwater op de markt gebracht; duurzaam, handig en mooi. De Dopper wordt klimaat neutraal in Nederland geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Azië en Afrika. 

 • Engel

  Duitse producent van biologisch wol-zijden en katoenen ondergoed. Vermaard om hun behaaglijk warme fleeces van 100% biologische wol.

 • Fair Plaza

  Fair Plaza is een inkoopcentrum in Culemborg waar diverse fairtrade werkende bedrijven onder één dak zitten.

 • Fairtrade Original

  Importeur van eerlijke producten. Accessoires, cadeau-artikelen en woontextiel

 • Froy en Dind

  Een vrolijk Belgisch merk, gestart door Adinda en Froya, twee vriendinnen met een grafische achtergrond en een voorkeur voor vintage printjes.

 • Glerups

  Sloffen van het Deense merk Glerups, van wol van het Gotland pelsschaap dat biologisch gehouden wordt. Het merk kent een slipper-, een schoen- en een laarsmodel. Ze zijn verkrijgbaar voor baby's, kinderen en volwassenen in diverse kleuren.

  De wol wordt gewassen in zacht water en gekaard. De wol wordt omgezet tot naaldvilt, een wolweefsel dat ontstaat door bewerking met water en zeep. Dit wordt vervolgens gesneden en tot een soort sokken genaaid. Deze sokken ondergaan dan een tweede viltproces, dit keer onder stoom, waarmee de pantoffels hun uiteindelijke vorm krijgen. Ze worden geverfd met zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Tot slot wordt er een zachte leren natuurlijk gelooide zool of een natuurrubber zool onder genaaid.

 • Grödo

  Grödo is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurlijke beenmode. Van dit bedrijf betrekken wij prachtige kwaliteit panty's van biokatoen, maar ook prettige biologisch wollen sokjes voor baby's.

 • HalloMensen.Org

  #HalloMensen is een gezamenlijke actie van de Amsterdamse bedrijven De Wolven, TMRW, Charlie and Mary and Kings of Indigo. Met het t-shirt #HalloMensen vragen zij aandacht voor een menselijke ontvangst van vluchtingen. De opbrengst van het t-shirt wordt geschonken aan Vluchtelingenwerk Nederland.

 • HempAge

  HempAge is een Duits bedrijf dat inderdaad, voornamelijk kleding van hennep maakt. HempAge does not want to harm anybody.” is hun motto. Ze zijn lid van de Fair Wear Foundation.

 • Hevea

  Hevea is een producent van gezonde fopspenen, bijtringen en badspeeltjes van 100% natuurrubber van de rubberboom, Hevea Brasiliensis. Gegarendeerd vrij van schadelijke stoffen als BPA. Het natuurrubber is afkomstig uit Maleisië waar de rubberproducenten een eerlijke prijs ontvangen voor het rubber en streven naar duurzaam bosbeheer.

 • Hirsch Natur

  Hirsch Natur is een Duits familiebedrijf waar kwaliteitssokken worden geproduceerd van wol, katoen, bamboelinnen, linnen en kameelhaar, of combinaties daarvan. De gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk biologisch en IVN Best gecertifceerd.

  In de fabriek in het Duitse Laer wordt gebruik gemaakt van mechanische en elektrische apparaten, maar veel stappen in het productieproces gebeuren nog met de hand. Om het energieverbruik te verminderen heeft de fabriek sinds 2009 zonnepanelen en wordt het aantal zonnepanelen verder uitgebreid. Ook gebruikt de fabriek zo min mogelijk water.

 • Inti Knitwear

  Inti Knitwear is een eerlijk Nederlands merk truien, vesten en wollen accessoires uit de Andes. Handgebreid, geborduurd of handgeweven door vele handenarbeidsters. Op elk kledingstuk vind je de naam van de maakster/maker.

 • Ippetopjes

  Eppi wilde lekker lange topjes van biokatoen, dus ze heeft haar eigen merk opgericht; ippetopjes. Verschillende modellen in een groot aantal kleuren. Alle topjes hebben het GOTS (Global Organic Textile Standard), dus zijn biologisch gecertificeerd en ook de arbeidsomstandigheden zijn gecontroleerd. Het wordt allemaal in Turkije gemaakt.

 • Jaya Organics

  Jaya Organics maakt yogakleding waarin je heerlijk kunt bewegen en er ook leuk uit ziet. De yogabroeken, en -tops worden van GOTS-gecertificeerde biologische katoen en eerlijk in Nepal geproduceerd.

 • Klean Kanteen

  Klean Kanteen zorgt voor een schone kantine en is een gezonde keuze! Drinkflessen voor baby's en kinderen, maar ook voor volwassen. Roestvrij staal en natuurlijk BPA-vrij, en vrij van ftalaten en lood.

 • Komodo

  Komodo is een Brits kledingmerk dat al dertig jaar eerlijke en mooie mode maakt.

Klik om te accepteren

Wij maken gebruik van cookies om het winkelen in onze webshop te vergemakkelijken.