Het mooie weer komt eraan, het is weer tijd om de wintergarderobe om te wisselen voor de lente- en zomerspullen. Mooie gelegenheid om op te ruimen.

Wat moet weg en wat kan nog…. Laat je daarbij niet leiden door modetrends, maar kijk vooral naar wat jou goed staat en waar je je zelfverzekerd in voelt. Maar waar begin je…

  • Alles wat je dit seizoen niet hebt aangehad haal je uit de kast (hang in het begin van het seizoen al je haakjes dezelfde kant op en draai ze om als je iets terughangt omdat je het hebt gedragen. Zo zie je na een half jaar precies wat je kast niet is uitgeweest.
  • Ook kledingstukken die verwassen zijn of kapot mogen uit de kast; kan het nog gerepareerd of geverfd worden?
  • Pas je iets niet meer of zit het niet lekker? Uit de kast er mee.

Nette kleding die nog goed is maar die je niet meer (wil) dragen kun je bijvoorbeeld doneren aan Dress for Success; deze stichting helpt werkzoekenden aan een goede outfit waarmee ze voor de dag kunnen komen bij een sollicitatie. Ze zitten door heel Nederland, kijk op de website voor de locaties.

De twijfelgevallen bewaar je nog even. Repareer kapotte kleding (of laat dat doen) die je nog wilt houden. Met textielverf kun je kleding die vaal is geworden of net niet de juiste kleur voor jou heeft weer bruikbaar maken.

De stapel kapotte en verwassen kleding die je niet meer kunt repareren of niet meer wil dragen kan in de textielbak; ja ook die oude onderbroeken e.d.! Alles wat niet meer in een tweedehandswinkel verkocht kan worden gaat voor recycling naar de voddenboer. Dus gooi textiel nooit bij het restafval.

Begin nu bij de basis; goed ondergoed! Alles met gaten er in kan naar de poetslappenmand of in de textielbak. Is je bh-maat niet veranderd? Zorg voor goed passende bh’s, dan komt je kleding veel beter tot zijn recht.

Bedenk dan eens of je stijl nog bij je past; moet het zakelijker omdat je een nieuwe baan hebt of heb je vooral vrijetijdskleding nodig. Kleed je je niet te jong of te oud? Over stijl, kleur en wat bij je lichaamstype past gaat de volgende blog. Verzamel in de tussentijd vast plaatjes van de stijl en kleuren die je mooi vindt!